? اشکِ نریخته، گناهِ ریخته

?تعریف
کار انجام نداده و پاداش داده شده. نیت کاری کردن و مزد گرفتن.

?پیشینه
این اهمیت را حضرات معصومین در تعابیرشان نمود داده‌اند که هر كس درباره حسين(ع) شعرى بخواند و تظاهر به گريه كند، بهشت برايش حتمى مى‌شود...

?ریشه معنوی
«نِيَّةُ الْمُؤْمِنِ خَيْرٌ مِنْ‏ عَمَلِهِ‏»

?کاربرد
برای کسانی که قصد کاری یا قصد یاری! دارند و شرایطش فراهم نمی‌شود.

?نقد/ پیشنهاد/ مثل‌های مشابه
البته با نشستن و دست روی دست گذاشتن به امید ثواب اشتباه نشود.
مثل مشابه: «اشک نریخته، ثواب برده»

?ارتباط با بیماری‌های تشکیلاتی
بیماری‌های اعتماد به نفس کاذب، عجب.

? #احلی_من_المثل
#حجت_الاسلام_علوی
#نشر_جمکران
@tanhaelaj

✴️ اهمیت «تشکیلات سازی» در بررسی نقش عباس بن علی (ع)

?چکیده: ابوالفضل ایفاگر نقشی است که در «داستان عباس» نمودار می‌شود. نقشی که در هر سازمان و نظام و نهاد و تشکیلاتی حیاتی و لازم است. شخصیت حضرت عباس در کربلا تنها یک «شخص» نیست، بلکه یک «نقش» است.
حتی اگر حسین هم باشی به‌عنوان رهبر در آن جایگاه محتاج عباس هستی.
عباس کیست و نقشش چیست که نظامِ، بی ‌او فروخواهد ریخت؟ (ترجمۀ جملۀ امام به او: اگر بروی، سپاهم از هم خواهد پاشید: «اِذَا مَضَیتَ تَفَرّقَ عَسکَری»)
عباس نقشی دارد که حتی حسینعلیه‌السلام هم نمی‌تواند انجام دهد، پس در نبود او کربلا دچار اختلال می‌شود و نه تنها سپاه حسین، بلکه حتی خودِ حسین هم بی ‌او فرو خواهد ریخت. نقش حسین با عباس تمام می‌شود و الا قامتش خواهد شکست.
برای فهم نقش عباس باید وظایف او مورد بررسی قرار گیرد. عباس دارای نقشی است که امام از آن به‌عنوان «عامل انسجام گروه» نام می‌برد و محصول خود را در نظام سپاه نشان می‌دهد. چنان ‌که در نبودش سپاه از هم می‌پاشد: «تَفَرَّقَ عَسکَری»؛ عباس به منزلۀ «نخ تسبیح» برای دانه‌های افراد سپاه است.
سؤال بعد آن است که این انسجام چگونه انجام می‌پذیرد؟
برای فهم این نقش کلیدی، بررسی یک نقش کلیدی دیگر در کنار این نقش مهم می‌نماید که امام در فقدان او نیز می‌شکند و آن شخصیت حبیب‌بن‌مظاهر است.
شاید با توجه به این دو شخصیت، پاسخ به سؤال، قدری راحت‌تر شود، چه خصوصیت مشترکی در این دو شخصیت است که قوامِ قامت نقش رهبرند و نبودشان عامل فرو ریختن نظام و سازمان‌دهی خواهد شد؟ (تعبیر «انکسار» در مورد امام حسین در مقاتل بعد از شهادت این دو شخصیت آمده است: «لَمّا وَقَعَ حَبیب عَلَی الاَرض بَانَ الاِنکِسار...، اَلاَنَ اِنکَسَرَ ظَهری»...)
‏------------------------
#حجت_الاسلام_علوی
#مبانی_مدیریت_عاشورایی
#سدید_علوم_انسانی_اسلامی
@tanhaelaj

#معرفی_کتاب

راه عباس شدن (از مجموعه باغ سیب)
تا حالا به زیارت‌نامه حضرت عباس دقت کردید؟ تقدیم به بهترین عموی دنیا. وقتی یک چیزی را امام معصوم فرمودند، روی تک‌تک عبارتش می‌شود تامل کرد؛ مثلاً تأملاتی در زیارت حضرت عباس با صدا و نفس امام صادق علیه‌السلام.
زیارت و زیارت‌نامه را برای تحقیر زائر و سوزاندن دل او خلق نکرده‌اند، زیارت‌نامه آینه‌ای است برای دیدن خود، دیدن خود واقعی و اصلاح ضعف‌ها و تقویت خوبی‌ها. زیارت‌نامه، شیوه‌نامه اجرایی برای زندگی است، راه رسیدن به صاحب آن حرم است، الگویی است برای شبیه شدن. زیارت حضرت عباس یعنی راه عباس شدن!
زیارت را باید این‌گونه دید، عباس غبطه‌خور همه شهدا می‌شود تا همگان در رسیدن به مقامش قدری بیش‌تر تلاش کنند. این‌جا روضه حضرت عباس است. همه هیئتی هستید و توجه دارید که جایی که روضه عمو باشد، چه کسی حاضر است؟ خوش آمدید، آقاجان!

#راه_عباس_شدن
#زیارت_نامه
#حجت_الاسلام_علوی
@tanhaelaj

photo_۲۰۲۱-۰۱-۲۷_۰۷-۵۹-۲۸.jpg

? یک لقمه کتاب

♻️سبک زندگی ابالفضلی:
عباس عباس شد به یمن همین فراز، سبک زندگی ابالفضلی های عالم چنین بوده است، "تا باد چنین بادا!"
"أَشْهَدُ أَنَّكَ لَمْ تَهِنْ وَ لَمْ تَنْكُلْ "
گواهی می دهم که براستی تو سستی نکردی و سر نتافتی ...کوتاهی نکردی و شانه خالی نکردی...
دیگر در اوج خستگی ها و کسالت ها اینگونه نام عباس خط شکن خواهد شد:
به برکت حقیقت این مضمون زیارت عباس علیه السلام

#سبک_زندگی
#راه_عباس_شدن
#حجت_الاسلام_علوی
#زیر_خیمه_حسین
@tanhaelaj